POBEDNIK 27. novosadskog maratona koji je okupio oko 850 takmičara iz 17 zemalja regiona, pa i sveta, jeste Zoran Radičanin. Beograđanin koji se takmiči za atletski klub iz Apatina je stazu dugu 42,195 kilometara istrčao za 2 sata 54 minuta i 19 sekundi, pa je trijumfovao ispred člana AK Fruška gora Uglješe Nikolića iz Rumenke i Slovenca Jurija Erlaja.

- Zadovoljan sam pobedom, ali ne i rezultatom jer me je usporila neobično visoka temperatura za ovo doba godine. Ovo mi je, inače, deseto učešće na Novosadskom maratonu, pa sam se od grupe odvojio još na šestom-sedmom kilometru i uspeo da održim rastojanje do cilja - kaže je Radičanin.

Pročitajte još - IZUZETAN USPEH: Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Novosadskom maratonu osvojili nekoliko medalja

U trci na 33 kilometra pobedio je Zoran Radukin, ispred Gorana Dimkovića i Gabora Ikotina, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Aleksandra Đukanović - noseći startni broj 333.

Predstavnik Vojske Srbije Nenad Milosavljević je bio bez premca na stazi od 25 kilometara, ispred gosta iz Rusije Sergeja Doljmenikova i Beograđanina Dragana Šakote. U konkurenciji dama, na istom rastojanju od starta, na cilj je prva stigla Jelena Nikolić iz Pančeva, druga je Zorica Karuga iz Novog Sada, a treća Aleksandra Janković iz Kule.

NA STAZI I SUGRAĐANI

START glavne trke 27. novosadskog maratona je označio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Ova manifestacija, koja se nalazi i u kalendaru Svetske atletske federacije, pored trkača iz Srbije i inostranstva, u velikom broju okuplja i naše sugrađane različitog uzrasta. Zato naša javna preduzeća pomažu organizatorima u uspešnoj realizaciji - naglasio je Cvjetićanin.