Nizom prigodnih programa i polaganjem venaca na Spomen-zvonaru posvećenu srpskim junacima poginulim i nestalim u ratovima od 1912. do 1918. godine u porti Crkve proroka Ilije u Sirči, Kraljevčani su obeležili Dan oslobođenja svog grada u Prvom svetskom ratu.

Tačno na
101. godišnjicu oslobođenja grada na Ibru, vence na spomen obeležje sa imenima 197 poginulih ratnika iz ovog i okolnih pomoravskih sela, položili su čelnici lokalne samouprave, predstavnici vojske, policije i Žandarmerije, gradskih institucija i ustanova, kao i delegacije boračkih i drugih udruženja.

PROČITAJTE JOŠ -
Uz Kragujevac niče čitav novi grad, tu će se sliti stotine miliona evra

- Odajemo počast stradalim herojima ovog kraja koji su svoje živote hrabro položili u Prvom svetskom ratu. Njihova žrtva dokaz je koliko je skupa bila sloboda, a na nama, njihovim potomcima, je da čuvamo sećanje na njih i da ne zaboravimo njihova junačka dela - rekao je Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva.

U prisustvu meštana i učenika ovdašnje osnovne škole, pravoslavni parastos služili su sveštenici žičke Eparhije, a potom je usledio i prigodan kulturno-umetnički program.