ŽANDARMI iz Niša, koji godinama nisu imali svoje prostorije, već su koristili plac "Srbija transa", dobili su novo sedište u nekadašnjoj aleksinačkoj kasarni "Deligrad".

Na 17 hektara zapuštene kasarne je rekonstruisano i uređeno 4.300 kvadrata, a - pored dela za smeštaj Komande - ovde će biti stacioniran i deo logistike, te ambulanta i restoran.

Svečanom otvaranju i taktičko-pokaznoj vežbi, u okviru koje su pripadnici Žandarmerije prikazali svoje veštine, u sredu je - pored ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića - prisustvovao i veliki broj Aleksinčana, te zvanica iz Niša.

- Ovdašnja baza Žandarmerije je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata koje je tokom prethodnih nekoliko godina finansiralo Ministarsvo untrašnjih poslova. I, ovi momci su, prvi put posle 18 godina, dobili uslove kakve i zaslužuju - poručio je Stefanović i naglasio da su, pored renoviranja prostora, kupljena nova vozila, oklopni transporteri, oprema, uniforme...


PROČITAJTE JOŠ - Komandant srpske Žandarmerije: Uvek smo tamo gde treba da se štite svi naši građani


Komandant Žandarmerije Dejan Vuković je posebno istakao činjenicu da je odred Žandarmerije iz Niša, uprkos teškoćama, uspešno izvršavao sve zadatke koje je pred nega postavljala država.- Dokazujući odanost građanima i Republici Srbiji, pripadnici ovog odreda nisu birali, niti odbijali zadatke - zaključio je Vuković.