TURISTIČKA organizacija Golubac poziva kulinare iz cele Srbije da se prijave za takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Golubački kotlić", koje se, 51. put, održava tokom privredno-turističke manifestacije "Sajam Dunava", od 29. do 31. jula. Takmičenje kulinara održaće se drugog dana manifestacije, kada će se odabrati najbolji koji će odmeriti snage sutradan, u velikom finalu.

Učesnici treba da donesu sve namirnice i začine za kuvanje riblje čorbe, dok će drva za vatru ispod kotlića obezbediti organizatori. Osim ovog kulinarskog nadmetanja, za "Sajam Dunava" priprema se i program "Etno-dvorište", uz izložbu starih zanata, suvenira, proizvoda narodne radinosti, tradicionalne hrane i izbor najlepše devojke manifestacije. U sportskom delu programa održaće se takmičenje u odbojci na pesku, golubačkom višeboju, jedrenju, skijanju na vodi, vožnji skuterima i pecanju na plovak.

Tokom trodnevnog "Sajma Dunava", koji organizuju Skupština opštine i Turističke organizacija Golubac, održaće se i koncerti lokalnih rok bendova, niške grupe "Kerber" i interpretatora narodne muzike Gordane Lazarević.