SKIJATOS je prelepo ostrvo do kojeg se lako stiže trajektom iz Soluna ili Volosa. Doduše, cena karte iz Volosa nije mala - od 64 evra za auto, 22 evra po odrasloj osobi i 12 evra po detetu... Sam glavni grad je izuzetno zanimljiv, a kada se tome dodaju i peščane plaže, buran noćni život i mogućnost izleta - dobija se savršen spoj.

10:00

Grad čine bele kuće i uske ulice u kojima je uživanje izgubiti se. Radnje rade dvokratno.

12:00

Gradski prevoz je odlično organizovan, a većina apartmana se nalazi kod neke od stanica kojih ima 26 na ostrvu. Autobusi voze u intervalu od 15 do 30 minuta, a karta košta od 1,5 do dva evra.

13:00

Najčuvenija peščana plaža Kukunarijas okružena je borovom šumom. Blizu je i plaža Banana, poznata po nudistima. Do šljunkovite Lalarije stiže se brodićem.

15:00

Ko ne voli ceo dan da leži na plaži treba da ode na izlet do Skopelosa i Alonisosa, manjih ostrva na kojima je sniman film “Mama mia”.

16:00

Najveća atrakcija ostrva je zamak Kastro koji je izgrađen u 14. veku na severu ostrva kao zaštita od gusara. Posle Vizantije, ostrvom je vladala Venecija.

17:00

U gradu Skijatosu sveto mesto je manastir Panagija Eikonistrija u kojem je 1650. godine pronađena čudotvorna ikona Device Marije.

20:30

U bioskopu “Terino” pod otvorenim nebom se svake večeri emituje film “Mama mia”. Ova zabava je toliko popularna da mnogi rezervišu karte unapred putem interneta.

22:30

Glavni grad nudi veoma bogat noćni život sa velikim brojem barova i klubova.