AGENCIJA "Magdalena travel" promoviše i nudi putovanja organizatora sa kojima nema ugovor o subagenturi, čime potencijalne turiste dovodi u zabludu - upozorava JUTA.

U Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija kažu da je ugovor o subagenturi zakonska obaveza, što "Magdalena travel" - nema. Međutim, u JUTI naglašavaju da turiste dovode u još veću zabludu istaknutim Opštim uslovima o putovanju, koji su prepisani sa sajta ovog udruženja turističkih agencija.

- Samim tim dodatno putnike dovode u zabludu, jer navode da imaju Arbitražu i JUTA garanciju - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA. - Obe stvari su obmana, jer "Magdalena travel" nije članica naše asocijacije, nema ugovor o arbitraži, a ni garanciju samim tim što nema ni licencu organizatora putovanja. Naime, na dnu sajta "Magdalena travela", na mestu podataka o licenci piše broj BTP 283/2018, čime obmanjuju putnike da se radi o nekakvoj licenci, a zapravo je ovo broj registra u APR pod kojim se vodi zahtev i kao takav nema nikakvu važnost za potencijalne turiste.

Pročitajte još - Više od 8.000 Srba ostalo bez letovanja, JUTA sa destinacija vratila 1.900 ostavljenih putnika

Inače, agencija "Magdalena travel" se nalazi u Ulici Deligradska 9 u Beogradu, u istim prostorijama u kojima se nalazila agencija "SAB travel" Stevana Buđića, koja je prevarila oko 6.000 putnika i koji su isplaćeni prošlog septembra zahvaljujući JUTA garanciji.

- Pretpostavljamo da je reč o istom vlasniku agencija "Sab travel" i "Magdalena travel", samo je direktor druga osoba - objašnjava Seničić.